torsdag 24 september 2009

choklad amaretto muffins med fyllning


Choklad och amaretto muffins fyllda med nutella eller jordnötssmör, dekorerade med noblesse och vit choklad.

24st

Ingredienser:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1,5 dl kakao
125g rumstemp. osaltat smör
2,5 dl socker (jag använde råsocker)
2 ägg
1,5 dl mjölk eller yoghurt
2 msk amarettolikör (eller mer om du vill ha tydligare smak. Det här gav mest chokladen ett lyft)
Nutella rumstemp.
Jordnötssmör rumstemp.
Noblesse choklad (jag använde mörk)
vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker luftigt och vispa i äggen, ett i taget.
Rör i resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
Lägg en klick smet i varje form, bara så det täcker botten. Klicka en tesked nutella eller jordnötssmör i mitten (jag gjorde hälften av varje) och täck med mer smet så formen blir fylld till max 3/4.
Grädda i ca 20min eller till en provsticka kommer ut kladdfri.
Lägg en bit noblesse på varje muffin direkt när de kommer ut från ugnen, låt den smälta och bre sen ut den som glasyr. Efter det ringlade jag på smält vit choklad.

Dessa blev en riktig hit för systersonen. De med jordnötssmör är hans favorit. Själv föredrar jag nog nutellavarianten, de smakar ungefär som ballerina choko. MUMS!!

2 kommentarer:

Eva Blixman sa...

Dessa muffins låter fantastiskt goda!! Och ser jättefina ut också. :o)

/Eva

BeBest sa...

De är för goda de där! Alldeles väldigt för goda!
:O)