söndag 18 juli 2010

kladdkakecupcakes...

I torsdags bakade jag ju för att ta med ut på landet i fredags, så här blev dom. Kladdkakecupcakes med körsbär i portvin täckta med nutellafrosting.
Körsbären funkade, det blev jättegott, tyvärr blev det för sött med nutellafrostingen så nästa gång använder jag nog chokladmousse eller ganache på mörk- eller mjölkchoklad. Choklad kan det ju inte bli för mycket av! ;)


De här är väldigt lätta och snabba att göra, man behöver inte ens använda elvisp om man inte ska göra frostingen också. Perfekt om man plötsligt får gäster till sommarstället eller vilken annan gång som helst faktiskt.
Kladdkakecupcakes:
8st
150g smält smör eller fl.margarin
2,5dl socker
1dl kakao (gärna tex valrhona eller annan kvalitetskakao)
2tsk vaniljsocker
2 ägg
2dl vetemjöl.
körsbär i portvin

Vispa smöret med socker, kakao och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget. Rör i mjölet.
Klicka i muffinsformar i en muffinsplåt och grädda 12-14min (så de precis slutat "dallra/rinna") i 175 grader.
Lägg ett litet berg avrunna körsbär i gropen av varje muffin när de svalnat.

Nutellafrosting:
100g philadelphia, 100g smör, (osaltat, rumstemp) och 1 dl nutella vispas i hop. Sen vispar man i florsocker till det får den konsistens man vill ha och spritsar så det täcker körsbären.
Toppa ev med ett färskt körsbär på varje.

Men som sagt, det var lite i sötaste laget till det här, prova gärna en annan frosting om du inte är vääldigt sötsugen.

Som alla kladdkakor tror jag att de här är godast dagen efter då de fått sätta sig ordentligt, men kan man inte hålla sig är de ju självklart goda samma dag med, gärna när de fortfarande är lite ljumna tillsammans med en kula glass. :)

1 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Vad gott det låter. Jag gillar nutella.