måndag 31 januari 2011

Cognac- och päroncupcakes


Dekorerade med päron och blommor i figurmarsipan med päron- respektive jordgubbssmak

Såhär kan det gå när man har en liten flaska cognac man får för sig att man vill baka med. I med mycket cognac och tärnade konserverade päron i smeten och täck med philadelphiafrosting med ännu mer cognac i. Fantastiskt gott om jag får säga det själv. ;)

Cognac- och päroncupakes
 ca 24st

6,5dl vetemjöl
1,5tsk bikarbonat
 225g mjukt smör
3dl socker
3ägg
1tsk vaniljsocker
1dl cognac
1dl kesella vanilj
3 päron, färska eller konserverade

Sätt ugnen på 175 grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Skär päronen i 1-1,5cm tärningar.
Blanda mjöl och bikarbonat i en skål och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker vitt. Vispa i äggen ett i taget.
Vispa i vaniljsocker, cognac och kesella.
Vänd ner mjölblandningen och till sist päronen.
Fyll formarna till 3/4 och grädda i ca en kvart eller till en provsticka kommer ut kladdfri.
Låt svalna på galler.

Cognacfrosting
 250g philadelphia
150g mjukt smör
florsocker ca 1,5pkt
cognac, efter smak

vispa ihop philadelphia och smör, vispa ner ett paket florsocker och en skvätt cognac.
Ha eventuellt i mer florsocker om frostingen är för tunn, du kan också ställa den i kylen en stund så stelnar den lite.
Bre eller spritsa på de avsvalnade cupcakesen.

4 kommentarer:

BeBest sa...

Göra så med gusslåne då! ;-)
:O)

Erika - Bakglädje sa...

Jag älskar de där koppformarna, de är så fina. Det låter mycket gott med cognac i, gillar inte att dricka det men i bakverk är det gott. Kul idé att ha det i frostingen också.

Cupcakesfluffan sa...

Så snygga de blev, de är cupcakeskopparna är så fräcka

Life_Tone sa...

Hej! Hitta hit till din blogg i dag o du bakar mycket fantastiska saker :)

Å ja kom att tänka på at här i Finland har dom någåt dom kallar tåkrympning när nån har blivit pappa o då dricker dom cognac, så dessa sku ju passa perfekt till sånt! Själv gillar ja värkligen inte cognac så ja sku nog int i smyg heller smaka (sorry) XD

Men en fantastisk idè oavsett, måste testa med annan alkohol :)