måndag 9 maj 2011

halloncupcake med blåbärschokladfluff

Fluff:
360g Lindt blueberry intence
6dl vispgrädde

Hacka chokladen och lägg den och grädden i en kastrull. Värm till chokladen smält men låt det inte koka.
Häll i en bunke och ställ i kylen i några timmar till blandningen är helt kall.

Halloncupcakes:
ca 18st mellanstora
2 ägg
2dl socker
1dl yoghurt
125g smält smör
2dl potatismöl
3dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
225g frysta hallon

Sätt ugnen på 175 grader och lägg muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa ägg och socker vitt.
Blanda i allt utan hallonen och rör slätt. Rör sist i hallonen försiktigt.
Skeda upp i formarna och gärdda i ca 15-20min eller till en provsticka kommer ut kladdfri.
Låt svalna.

När fluffet är helt kallt vispar du det till det får lagom konsistens.
Spritsa på cupcakesen och dekorera efter smak.

3 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Så söt :-)

BeBest sa...

Låter ju riktigt mumsigt ju! Och ingen vidrig topping heller! Det gillar jag!

Erika - Bakglädje sa...

Vilken söt cupcake! Låter väldigt gott också med hallon och blåbär tillsammans med choklad.