tisdag 20 december 2011

Morotscupcakes / morotskaka






Det här är det absolut bästa receptet på morotskaka av de jag testat. Kakan smakar mycket och är väldigt saftig, nästan lite kladdig, och den håller sig saftig i många dagar.
Om man vill kan man ha i lite hackade pekannötter eller valnötter. Man kan också byta ut morötterna mot 300g rivet äpple för en saftig äppelkaka,

Morotskaka
12-15st cupcakes/muffins eller en mindre långpanna.

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1,5 tsk salt
2,5 dl neutral olja
4 dl farinsocker
4 ägg
400g rivna morötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör ner oljan, sockret och äggen. När det är jämnt blandat rör du i morötterna.
Häll upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Grädda långpanna ca 40 min och muffins ca 20. (när en provsticka kommer ut utan kladd är kakan klar, lita mer på provstickan än på tiden)

Philadelphiafrosting
200g Philadelphia
100g smör, rumstemp
2msk vaniljsocker
saften av en halv citron (riv i det gula av citronskalet också om du vill ha citronsmak)
ca 1 pkt florsocker

Vispa ihop philadelphia och smör. När det är klumpfritt vispar du i vaniljsocker och citron. Vispa sen ner florsockret lite i taget. Gör frostingen lite lösare än du vill ha den, den stelnar lite i kylen.
Bre på den kalla kakan eller låt frostingen stelna lite i kylen och spritsa den på cupcakesen.

0 kommentarer: