onsdag 18 april 2012

Hallon och citroncupcakes

Halloncupcakes fyllda med lemoncurd och toppade med citronmarängsmörkräm

Halloncupcakes:
ca 18st mellanstora
2 ägg
2dl socker
1dl yoghurt
125g smält smör
2dl potatismöl
3dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
225g frysta hallon

Sätt ugnen på 175 grader och lägg muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa ägg och socker vitt.
Blanda i allt utan hallonen och rör slätt. Rör sist i hallonen försiktigt.
Skeda upp i formarna och gärdda i ca 15-20min eller till en provsticka kommer ut kladdfri.
Låt svalna.
Gröp ur ett hål i mitten på varje med hjälp av tex en äppelurkärnare och fyll det med lemoncurd. (Hemgjord eller färdigköpt)

Marängsmörkräm
4 äggvitor
3 dl strösocker
Saft av 1 citron
400 g mjukt smör

Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke. Rör över kokande vattenbad till sockret löst sig helt. Ta av marängen från värmen och vispa med hög hastighet tills den har svalnat och blivit vit och fluffig. Det tar åtminstone 10 min. Klicka i smöret lite åt gången medan du fortsätter att vispa på hög hastighet. Om det ser ut att börja skära sig, vispa till det gått ihop igen innan du klickar i mer smör. Om du har varmt inne kan det vara bra att ha skålen över isvattenbad medan du har i smöret så smörkrämen inte blir för mjuk.
Jag delade smörkrämen i två och färgade den ena gul och den andra ljust rosa. Sen satte jag det i två spritspåsar som jag klippte hål i toppen på och stängde med gummiband om högst upp. Dessa satte jag sen ner bredvid varandra i en sprispåse med stjärntyll. På så sätt fick jag tvåfärgad frosting när jag spritsade. :)


2 kommentarer:

BeBest sa...

Jag har njutit av den! Pröva får ni se om ni nöjer er med bara en. Det gjorde inte jag!

Maria sa...

Ser mumsigt ut! Låter som en bra smakkombo...