tag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post250550598069247446..comments2023-05-27T15:03:11.174+02:00Comments on Moster bakar: StudenttårtaMosterhttp://www.blogger.com/profile/17460676520739804641noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-83533830962544065592011-06-06T19:58:42.689+02:002011-06-06T19:58:42.689+02:00Himla fin studenttårta, jag ska också göra en stud...Himla fin studenttårta, jag ska också göra en studenttårta till en kompis dotter och hittade den här bilden så jag tänkte att jag skulle göra en lika dan.. <br /><br />min fråga är bara hur du har gjort för att få skärmen på studentmössa att stå ut så den inte ligger emot kanten på tårtan?<br /><br />Himla mysig blogg!!Sara Anderssonhttp://zzara88.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-20914212691964037722010-06-10T14:02:52.636+02:002010-06-10T14:02:52.636+02:00Tack snälla du detta ska jag absolut prova!!Tack snälla du detta ska jag absolut prova!!Ericanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-75157578509638698492010-06-10T08:37:40.242+02:002010-06-10T08:37:40.242+02:00Absolut, det är lätt. Man häller 3dl vispgrädde i ...Absolut, det är lätt. Man häller 3dl vispgrädde i en kastrull och häller i 1 påse dumlekolor (180g) och värmer det försiktigt under omrörning till dumlen har smält helt, det är jätteviktigt att det inte kokar. Så ställer man det i kylen i minst 5 timmar, helst över natten. Sen är det bara att vispa det till den konsistens man vill ha.<br /><br />Man kan göra det med vilket godis som helst, antingen chokladbaserade som geisha, plopp, aftereight eller daim men många gör på annat godis tex Ahlgrens bilar, zoo eller gelehallon också. Men eftersom det innehåller gelatin får man ta lite mindre godis (max 150g) annars riskerar man att det är som jello när man ska vispa det nästa dag.<br />Godis utan choklad (och daim) är lite svårare att smälta så det kan vara bra att klippa det i mindre bitar innan, man kan köra det några sekunder i micron innan man blandar det med grädden också så smälter det lite snabbare.Mosterhttps://www.blogger.com/profile/17460676520739804641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-44728575695716227532010-06-09T21:12:44.907+02:002010-06-09T21:12:44.907+02:00Dumlefluff? Det låter ju helt underbart gått, vill...Dumlefluff? Det låter ju helt underbart gått, vill du avslöja hur du gör den? :PEricanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-88760136967829736362010-06-06T19:31:31.824+02:002010-06-06T19:31:31.824+02:00Så fina de blev!! =)Så fina de blev!! =)Hanna - Bakfnatthttps://www.blogger.com/profile/11974999973347050714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-5311213108317495422010-06-06T19:26:03.914+02:002010-06-06T19:26:03.914+02:00Jag har också tagit studenten ... på Lundellska.
I...Jag har också tagit studenten ... på Lundellska.<br />Inte fick jag sån tårta inte! Det var en Schwartzwald jag fick.BeBesthttp://bebestblogg.blogspot.comnoreply@blogger.com