fredag 15 maj 2009

Halloncupcakes med två sorters choklad och nutellafrosting forts...



Så där, nu är de klara och dekorerade. Systersonen har smakat och den gick åt snabbt så jag tror han gillade dem. Chokladen i är lite som man tycker själv, jag blandade fritt av det som fanns i syrrans skåp. Tror det skulle bli jätte gott med bara vit choklad också.
receptet är:
2 ägg
2dl socker
1dl yoghurt
1dl smält smör
200g hallon
100g mörk choklad
50g vit choklad
1 liten påse chocodots/smarties
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker

Hacka chokladen i cm stora bitar. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner yoghurten och smöret.
Blanda i hallon och choklad. Blanda de torra ingredienserna och rör sen ner dem i smeten. Rör till hallonen krossats och smeten blivit rosa. Klicka i formar och grädda i 200 grader till provstickan kommer ut torr.

Frosting:
200g philadelphia
2dl nutella
200g rumstemp. osaltat smör
florsocker
Vispa samman philadelphia, nutella och smör. Ha i florsocker till frostingen har den konsistens du vill.

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Tack för kommentaren! Måste genast komma o kolla din sida :) Oij, va dina cupcakes ser goda ut. Det skulle faktiskt säkert vara jätte gott med endast vitchoklad, jag tror jag måste pröva receptet nångång! Vad har du annars använt för jogurt?

Indra sa...

Hej hej! Vilka härliga cupcakes! Jag har också alltid yoghurt i mina, det gör dem både saftigare och mer hållbara har jag märkt.
De färgglada cuppisarna var ju helt underbara! *skratt* Tack för tipset! Jag kan tänka mig att dom skulle göra succé på ett barnkalas. Jag måste ju absolut prova dem.

Ha en jättefin dag!
Mvh//Indra