torsdag 7 juli 2011

panna cotta med vit choklad toppad med äpple och cognacskompott

Pannacotta med vit choklad äpple och cognacskompott
3 stora portioner eller 4-5 mindre
 
0.5 l grädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl gelésocker
150 g vit choklad

Kompott:
1 äpple, inte för söt sort.
1,5 dl cognac
¾ dl råsocker
1 msk honung
kanel, efter smak
valnötter


Koka upp allt utom chokladen till pannacottan. Finhacka chokladen medan det kokar upp.
Ta av kastrullen från spisen och rör i chokladen. Häll snabbt upp i glas och ställ i kylskåpet.

Tärna äpplet och stek det i en klick smör.
Häll i nästan all cognac, sockret, honungen och kanel. Låt puttra under omrörning till det mesta av vätskan kokat in. När det är färdigt rör du i valnötter och en skvätt cognac.
Portionera upp över pannacottan när den stelnat. Dekorera ev med choklad

3 kommentarer:

BeBest sa...

Om det inte smakar som topping vill jag ha ... men det verkar väldigt sött i receptet.

Erika - Bakglädje sa...

Mums!

Moster sa...

Det är rätt sött, men väldigt gott!