söndag 25 september 2011

Macarons (flera recept)

Mintchoklad-macarons


Macarons med mintchoklad:
Utgå från grundreceptet i förra inlägget, färga smeten ljusgrön
Dekorera genom att pudra med kakao.
Mintchokladtryffel
1 kruka mynta
40g strösocker
1dl vatten
150g mörk choklad
ev pepparmint-essens

Mosa myntabladen och koka upp dem med socker och vatten. Låt sjuda ca 3 min.
Ta av från värmen och låt dra minst en timme.
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp myntalagen igen.
Häll genom en sil över chokladen. Rör om till allt är blandat och chokladen har smält.
Smaka av och tillsätt ev mer mintsmak.
Låt svalna till bredbar konsistens

Chokladmacarons med Nutella
Gör macarons enl grundreceptet men byt ut en msk florsocker mot två msk kakao av god kvalitet.
Fyll dem med nutella

Pistagemacarons med pärontryffel
Gör macarons enl grundreceptet, tillsätt pistage-essens och ev grön färg.

Pärontryffel:
100g mörk choklad med päron (Willy's)
2dl grädde

Hacka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Värm under omrörning till chokladen smält.
Låt det inte koka.
Låt stå i kylskåp några timmar.
Vispa till det är krämigt.


0 kommentarer: