måndag 3 oktober 2011

Bröllopstårta i 4 våningar

 

 Bröllopstårta med vaniljbottnar, fransk chokladmousse blandad med krossad daim och färska hallon och jordgubbsmousse. Spacklad med ganache och täckt med sockerpasta.


Den nedersta botten var 40cm i diameter och till det hade jag ingen tillräckligt djup form. Alltså gjorde jag om en plåt till en form med hjälp av mycket bakplåtspapper och några gem. Det funkade utmärkt. :)

Fransk chokladmousse:
200g mörk choklad (inte mer än 70%)
4 ägg
ev krossad daim och färska hallon

Smält chokladen försiktigt i micro eller vattenbad.
Separera äggen och rör i äggulorna i chokladen en i taget.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd ihop med chokladen. Vänd ev ner daim när den nästan är helt blandat.
Strö hallon över tårtbotten och bre moussen över när den stelnat lite.

2 kommentarer:

Lena-Tårtan sa...

Fantastisk tårta! Hur gör du för att få kanterna så raka och fina, mina tårtor blir lätt runda i kanterna, inte så snyggt alls...

Anonym sa...

Hejhej! Jag undrar om du bakar tårtor på beställning och isf hur mycket du tar för det? Lämna gärna ett mail! firre_zamser@hotmail.com