tag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post967746567145533510..comments2023-05-27T15:03:11.174+02:00Comments on Moster bakar: Vad jag tycker om culinars utbildning till konditor och bagareMosterhttp://www.blogger.com/profile/17460676520739804641noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-86475109978325393872012-04-22T14:48:51.916+02:002012-04-22T14:48:51.916+02:00Hur söker jag till skolan? Jag har skickat mail ti...Hur söker jag till skolan? Jag har skickat mail till mvg@johnbauer.nu men inte fått svar på en vecka. Jag är sjukt intresserad av att börja skolan. Tack för hjälp. // galetgott.blogspot.comIdanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-33955115512953786282010-11-17T09:11:59.796+01:002010-11-17T09:11:59.796+01:00Vad är det för typ av krångel och problem som de n...Vad är det för typ av krångel och problem som de ni känner har haft angående praktik?Månsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-15009674846606667332010-11-14T20:11:42.134+01:002010-11-14T20:11:42.134+01:00Jag går Culinar Bageri/Konditori andra "termi...Jag går Culinar Bageri/Konditori andra "terminen"<br />Jag är klar nu 17 dec o jaa allt som allt så va jag lika nöjd som dig men praktiken!! Oj oj säger jag bara, 90% i min klass har haft sååånna problem!! O har fortfarande! :S<br />Jag har hittat en ganska bra praktikplats så här på slutet men jaa, jag har ju bara 5 veckor kvar så... om du vill diskutera mer kan du adda mig på msn: moller_camilla9@hotmail.comCamillahttp://okashii84.soclog.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-13649192328133714942010-11-12T09:45:18.782+01:002010-11-12T09:45:18.782+01:00Monika:
Tack! För mig är det en självklarhet att k...Monika:<br />Tack! För mig är det en självklarhet att kemikalier och fejk kan aldrig vara lika gott som originalet, smör är godare än margarin, äkta vaniljkräm är godare än marsánpulver osv. Det kanske tar lite längre tid att göra allt från grunden men jag har hellre några saker som är riktigt goda och "äkta" än hyllmeter med "fusk" och det tror jag att kunderna håller med om när de smakar skillnaden. Mina kanelbullar tex kommer inte innehålla fibrex och fryspulver i degen och fyllningen kommer bestå av smör, socker och kanel, varken mer eller mindre. Den ska inte komma från en fabrik där de blandar ut den med tex aprikoskärnor, färgämnen, smakförstärkare och konserveringsmedel.<br /><br /><br />Tack för att du tror på mig! :)Mosterhttps://www.blogger.com/profile/17460676520739804641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-61438407330426617172010-11-11T22:47:25.172+01:002010-11-11T22:47:25.172+01:00Såg inne på din pappas blogg att du skrivit om ...Såg inne på din pappas blogg att du skrivit om 'fuskbakverk' som luktar korv bl.a. och att du bara ska ha äkta varor i ditt blivande konditori. Det låter verkligen bra! Man undrar ju varför inte alla kan ha äkta vara. Du kommer att bli en toppen konditor, det är jag övertygad om när jag ser hur seriös du är. Hälsning Monika MAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-16322035277846023702010-11-10T23:01:37.987+01:002010-11-10T23:01:37.987+01:00nej, förlåt. Jag uttryckte mig klumpigt. Vi gick f...nej, förlåt. Jag uttryckte mig klumpigt. Vi gick fyra dagar i veckan, ett ämne om dagen. <br /><br />Ja, jag har praktik nu men valde att ha den i uppsala för att slippa pendla alla dagar i veckan. Det är jobbigt med pendlandet men eftersom det bara är två terminer så står jag ut.<br /><br />Jag tror inte att det är så svårt om man tar reda på vilka veckor man ska ha vilken praktik och pratar med ställena i god tid. Jag skulle inte ha några förhoppningar om de ställena, inte att skolan fixar in en iaf. Men om man tar tag i det själv så kanske det går.Mosterhttps://www.blogger.com/profile/17460676520739804641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-30848209851399734682010-11-10T22:49:07.395+01:002010-11-10T22:49:07.395+01:00Så man går bara två dagar i veckan de första tio v...Så man går bara två dagar i veckan de första tio veckorna? Den teoretiska dagen och den praktiska om jag förstår det rätt? Fast det är ju långa dagar i och försig. Är det inte jobbigt för dig som åker ändå från Uppsala varje dag?<br /><br />Har du fixat praktikplats än? Är det svårt att fixa något själv om man vill det? På Culinars hemsida så nämner de fina platser som Vetekatten och Tössebageriet, är det realistiskt att hoppas på något sådant?<br /><br />Ett stort tack för det långa svaret, det uppskattas! : )Månsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8736402974669733503.post-49949263055933669382010-11-10T21:11:59.200+01:002010-11-10T21:11:59.200+01:00Tack så mycket för ditt svar =)
Känns bra att veta...Tack så mycket för ditt svar =)<br />Känns bra att veta att man inte måste vara superduktig när man börjar. Jag älskar att baka och får komplimanger för det jag har gjort...men det är ju inte i närheten av det jag ser på din blogg! =)<br />Jag ska söka i Malmö...men det verkar som att det är samma ämnen.<br /><br />/LottisLottishttps://www.blogger.com/profile/03121890205057866383noreply@blogger.com