onsdag 20 maj 2009

Lakrits och viol cupcakes


Jag bestämde mig för att experimentera med essenserna jag fick hem. Viol och lakrits brukar ju vara gott ihop så jag ville testa det. Jag hade ingen lakritsessens och det fanns inte i affären heller så jag köpte 6 käck (eller kick som det heter nu) och tre dubbeljapp lakrits och smälte och blandade i smeten (använde som vanligt mitt grundrecept). Till frostingen gjorde jag vanlig philadelphiafrosting (blande philadelphia, lite citronsaft och florsocker till spritsbar konsistens) och smaksatte med viol och färgade ljuslila.

De ser goda ut, frostingen var god, cupcaken var helt okej.

Tillsammans?

Det smakade lite namnam kondom som min syster uttryckte det. De går att äta men någon hit var det inte. Imorgon ska jag göra chocolate-chocolateship cupcakes med gräddkolafrosting. Förhoppningsvis blir det godare. :)

3 kommentarer:

bakmammorna sa...

Oj vad fina de var- tror att min man skulle älska dem. han gillar både viol och lakrits, men jag tror mest på de du ska göra imorgon!

åsa sa...

de blev jättesöta!! jag tycker violfrostingen låter jättegod.

Helena sa...

Lakrits var jag lite nyfiken på hur det skulle smaka. Tänkte testa att göra en chokladpaj och smälta lite lakrits i den :) Jättefin blogg du har!!