fredag 11 september 2009

Dumlecupcakes med mocha-noisettefrosting

Igår bakade jag på jobbet igen. Systersonen ville första att jag skulle göra chokladcupcakes men vi spånade vidare på den idéen en stund och kom fram till dessa:Dumlecupcakes
Jag använde receptet från lemoncurd cupcaksen men uteslöt citronskalet och tryckte ner två dumle i varje form istället. Som ni ser hade jag i för mycket smet i formarna så det rann över lite men de blev jätte goda ändå. Med dumle i så räcker receptet till fler än 12 cupcakes, kanske 16-18 beroende på formarna och hur mycket du fyller dem.

Mocha-noisettefrosting (Kaffe och hasselnötsfrosting)
Till frostingen tog jag två klickar mjukt smör och två klickar nutella (ungefär två matskedar av varje), 2tsk vaniljsocker, en nypa salt och ungefär 3dl florsocker, kanske lite mer.
Sen blandade jag ut 1,5-2 tsk snabbkaffe med ungefär 2 msk kall mjölk och vispade ihop alltsammans med elvispen. Ha i mer mjölk eller florsocker beroende på om du vill ha lösare eller fastare konsistens.
Måtten är lite på en höft eftersom jag inte hade något recept. Jag läste om den här frostingen för något år sen men nu hittar jag inte källan så jag fick lita från minnet och testa mig fram.

2 kommentarer:

BeBest sa...

Jämmer och sprätt så sugen jag blev på det där då!
:O)

Anonym sa...

Hej!
Vill bara tipsa om min änglasida
http://iamyourangel.blogg.se/
där kan du beställa personliga små änglar till halsband till exempel.
Tack för en inspirerande blogg!