onsdag 16 december 2009

hemgjort pepparkakshus


Nu har jag gjort mitt första alldeles hemgjorda pepparkakshus!

Mallarna till huset hittade jag i "Hemtrevligt's" tidning "Hembakat". Men degen gjorde jag själv, jag klippte ut alla mallar själv, jag skar ut alla pepparkaksdelar själv (varenda liten pillig fönsterruta!) , jag spritsade själv, petade dit alla små kulor och jag byggde ihop huset själv.
Helt utan nervsammanbrott eller långa ramsor av svordomar!
Nej, tvärt om så skrålade jag ikapp med julsångerna på datorn, så pass att katterna tyckte att det var säkrast att gå ut. ;)

Kanske gör jag ett eget nästa år med... bakar man ändå pepparkakor kan man ju baka huset också när man ändå har deg på hela händerna och köket täckt av mjöl. :)

4 kommentarer:

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Gudomligt vackert:) Lovely!
Susanne

Anonym sa...

va duktig du är!!! Den var ju riktig fin ju :)

johanna sa...

Marie Picasso hade varit bättre...men han sa sen att det var konstnären.... :(
Vilket UNDERBART pepparkakshus!!!!
En rolig grej: Då du skrev kommentaren om Picasso i min blogg, då stod det ju "moster"....Trodde först att min moster hittat min blogg, vilket var konstigt eftersom jag inte berättat för någon om den! Men så klickade jag på moster och så såg jag att det ju var du, och din härliga blogg!! :)

Anonym sa...

Jättefint pepparkakshus! Man kan inte tro att det var första gången du gjorde ett sådant. God fortsättning på helgen och Gott Nytt År! / Monika