söndag 21 februari 2010

explosionstårta
Ljusa bottnar med dumlefluff och hallongrädde.
Spacklad med vaniljsmörkräm.
Täckt med sugarpaste/marsipan 50/50
Band och stjärnor av sugarpaste och stjärnor och bokstäver i flowerpaste.

Det här är mitt första beställningsjobb. Min kompis skulle ha överraskningsfest för en kompis till henne och ville att jag skulle baka tårtan. Önskemålet var att det skulle vara stjärnor och lila (bilderna stämmer inte riktigt i färgen) och att födelsedagsbarnets namn skulle vara med. Jag har velat testa att göra en explosionstårta av det här slaget sen jag såg något liknande för ett par år sen så det här var en utmärkt chans.
Självklart glömde jag att lägga smörpapper under sugarpasten så "flikarna" blev lite kladdiga men med tanke på hur mycket som gick fel medan jag höll på så får det vara ok.
Första smörkrämen blev för hård så tårtan smulade mest när jag skulle spackla, dvs den gjorde tårtan värre än utan smörkrämen. För lite var det också.
Då gjorde jag en ny sats men när jag mickrade vattnet och väntade på att se någon bubbla sa det plötsligt PANG. Smällen var så stark att dörren till micron slogs upp! Vattnet hade på något vis exploderat och stänkt ner hela micron, glaset var nästan helt tomt. Läskigt!
Jag torkade ur micron och värmde nytt vatten, utan explosion den här gången...
Så började jag vispa ihop det hela när elvispen plötsligt började låta konstigt. Klonk, klonk, klonk... Det visade sig att fästet till den ena vispen hade gått sönder så det är bara att slänga den. Min super-visp är död! :(
Dessutom hade jag mycket mindre sugarpaste hemma än jag trodde så jag fick panik-köpa marsipan att blanda den med. Då räckte det precis, som tur var...

1 kommentarer:

BeBest sa...

Det var en skojig tårta!
:O)