tisdag 13 april 2010

macarons med baileysnougat

Mitt andra försök till macarons. De blev inte perfekta den här gången heller. Nu vände jag lite för lite i smeten vilket gjorde den blev för fast så skalen blev inte släta. Blir nästa gång trede gången gillt?

Fyllningen gjorde jag av 250g odense nougat som jag mjukade upp några sekunder i micron sen rörde jag i baileys till det blev lagom konsistens att bre på. Receptet till makronerna (som det heter på svenska) finns i inlägget om mitt första försök.

Gott som attan blev det i alla fall. Perfekt med kaffe! :)

4 kommentarer:

Eva sa...

Hej!

Vi lottar ut en goodiebag på Facebook, med en t-shirt och lite smått & gott ur vårt sortiment! Det enda du behöver göra är att gå med i Spastugan.se, på http://www.facebook.com/pages/Stockholm-Sweden/Spastuganse/9902162492?ref=ts, och skriv i kommentarfältet att du vill vara med och tävla. Passa också på att tipsa och bjuda in alla dina vänner så att de också kan vara med! Vinnaren drar vi nästa söndag, 18/4, klockan 12.

Hjärtligt välkommen & Lycka till!

P.S. Ljuvliga macaroner!!

BeBest sa...

De förra föll expertpanelen på läppen fullt ut!
Du har order att påbörja din konditorbana snarast och öppna fik inte långt härifrån eftersom de då kommer att hänga där och lira Rock-Ola så länge du har öppet!

estersinspiration sa...

Härifrån från datorskärmen ser de iallafall goda ut! :) Lycka till med det tredje försöket! Kram från mig

Sara sa...

Macarons som är så gott och vad fina du gjort dem! Snubbar över dessa i var och varannan matblogg men har inte testat göra såna själv ännu. Kanske på tiden =) Hoppas du får en trevlig helg!