Idag har vi alltså haft första lektionen i bageri A. Vi gick igenom de sex (+2) stegen för att baka med jästa degar (jag skriver om dem i ett senare inlägg), bakade bergis-frallor och -limpor, gjorde kanelbullar och kransar och övade rundrivning, forma, snitta och fläta med en träningsdeg som vi inte gräddade. Säg till om ni är intresserade av det receptet också så lägger jag upp det, den degen är lätt att arbeta med och behöver inte vila innan man använder den.
Och här är en dålig bild på mitt väldigt goda kvällsmål. Det godaste bröd jag ätit hittils tror jag.
Jag filmade vår lärare Kristofer medan han visade hur man gör flätor och knutna bullar, tänkte att jag skulle lägga upp de filmerna sen så får ni se hur det kan vara på lektionerna. :-)
Tyvärr råkade jag glömma kvar receptet hos syrran när jag var där efter skolan så jag får ge er receptet på bergis och kanelbullar/kransar en annan dag.
1 kommentarer:
Du har bergis glömt recepten där med flit så hon får användning för bakmaskinen! ;-)
Skicka en kommentar