Dekorerade med päron och blommor i figurmarsipan med päron- respektive jordgubbssmak
Cognac- och päroncupakes
ca 24st
6,5dl vetemjöl
1,5tsk bikarbonat
225g mjukt smör
3dl socker
3ägg
1tsk vaniljsocker
1dl cognac
1dl kesella vanilj
3 päron, färska eller konserverade
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Skär päronen i 1-1,5cm tärningar.
Blanda mjöl och bikarbonat i en skål och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker vitt. Vispa i äggen ett i taget.
Vispa i vaniljsocker, cognac och kesella.
Vänd ner mjölblandningen och till sist päronen.
Fyll formarna till 3/4 och grädda i ca en kvart eller till en provsticka kommer ut kladdfri.
Låt svalna på galler.
Cognacfrosting
250g philadelphia
150g mjukt smör
florsocker ca 1,5pkt
cognac, efter smak
vispa ihop philadelphia och smör, vispa ner ett paket florsocker och en skvätt cognac.
Ha eventuellt i mer florsocker om frostingen är för tunn, du kan också ställa den i kylen en stund så stelnar den lite.
Bre eller spritsa på de avsvalnade cupcakesen.
4 kommentarer:
Göra så med gusslåne då! ;-)
:O)
Jag älskar de där koppformarna, de är så fina. Det låter mycket gott med cognac i, gillar inte att dricka det men i bakverk är det gott. Kul idé att ha det i frostingen också.
Så snygga de blev, de är cupcakeskopparna är så fräcka
Hej! Hitta hit till din blogg i dag o du bakar mycket fantastiska saker :)
Å ja kom att tänka på at här i Finland har dom någåt dom kallar tåkrympning när nån har blivit pappa o då dricker dom cognac, så dessa sku ju passa perfekt till sånt! Själv gillar ja värkligen inte cognac så ja sku nog int i smyg heller smaka (sorry) XD
Men en fantastisk idè oavsett, måste testa med annan alkohol :)
Skicka en kommentar