torsdag 15 oktober 2009

Nya inköp

Nu var det längesen jag skrev något, tack pappa för påminnelsen i förra inlägget. ;)

Så vad har jag gjort sen sist? Jag har inte bakat så mycket men shoppat desto mer.

Först hittade jag en underbar tidning om tårtdekor på pressbyrån i Stockholm Cake craft & decoration. Där hade de tydliga steg för steg beskrivningar på till exempel den här underbara tårtan:Den inspirerade lite till tårtan min systerson ska få när han fyller 6år (den 24e december) men det får ni veta mer om senare.

Sen har jag shoppat från både tårtdecor och kakburken.
Jag tänkte att jag skulle testa något nytt så jag köpte choklad i diverse färger, en massa chokladformar och klubbpinnar.
Eftersom jag är den ivriga typen kunde jag knappt vänta till jag fick testa och så här blev det första försöket:

Av någon irriterande anledning vänder blogger på den här bilden när jag lägger in den. Någon som vet hur man ändrar det?
Klubborna var riktigt roliga att göra om man gillar pyssel men det var helt klart svårare än jag trodde. Men med lite övning blir det nog bra. ;) Ni lär garanterat få se mer choklad framöver.

Men lite har jag faktiskt bakat också. Kanelbullensdag får man ju inte missa! Självklart bakade jag bullar och jag hittade dessutom ett jättebra recept! Receptet hittar du HÄR. Jag gjorde "vanlig" fyllning med bara smör, socker och kanel men någon gång ska jag testa deras med mandelmassa.

Får man fresta med en bulle eller tre?


1 kommentarer:

BeBest sa...

Jaa det får man! En plåt minst! I och för sig mår jag inte bra av så mycket bullar men gott är det!
:O)