onsdag 12 maj 2010

Jättebra tårtbok!!!

Ska du bara köpa en tårtbok i år så köp den här!
Oavsett om du är nybörjare eller har hållit på ett tag.

För några veckor sen beställde jag boken Planet Cake av Paris Cutler. Den kostade 356kr på kakburken och var värd varenda krona! Den går igenom steg för steg (med tydliga bilder) hur man dekorerar en tårta från grunden och bygger stegvis upp svårighetsgraden från enklare men fina/roliga tårtor i början av boken till de mest fantastiska i slutet.
Kommer ni ihåg stöveltårtan jag visade för ett år sen? Det finns beskrivning på hur man gör en sån också. =D Jag som älskar högklackat känner att jag måste få testa att göra en sån.
Jag ÄLSKAR boken och har bläddrat i den varje dag sen jag fick hem den.

Igår testade jag deras metod att spackla tårtan med ganache istället för grädde eller smörkräm.
Det var en dröm att jobba med! Tårtan blev så slät och fin med skarp kant upptill (men man kan ju så klart runda till kanten om man inte vill ha den skarp).
Nu ska jag gå och täcka tårtan med sugarpaste, förhoppningsvis går det lättare än vanligt det med. Bilder på tårtan kommer när den är klar.

Nu är min ansökan till Culinars utbildning till konditor/bagare inskickad. Håll tummar och tår att Uppsala går med på att betala skolavgiften till Stockholm så jag får plugga där i höst!

2 kommentarer:

Linn sa...

Hej, underbar sida. Kommer att besöka den fler gånger.

Liten fråga ang. boken är den på engelska eller svenska??

MVH

Moster sa...

Tack! Boken är på engelska.