Experimentet med surdeg i lussekatterna blev inte så bra som jag hoppats. Jag tror inte att det var något fel just med att använda surdeg men jag behöver hitta rätt recept och proportioner. Förhoppningsvis återkommer jag om det. MEN jag kan tipsa om att lemon curd är en helt fantastiskt god kombo med saffran.
Till den här längden använde jag lite riven mandelmassa och hemkokt lemon curd (vilket inte är så svårt med färdig funkar säkert bra det med om du inte vill/kan/orkar/känner för att göra egen)
Lemon curd
4ägg
2dl socker
2 ekologiska citroner, saft och finrivet skal
100g mjuk osaltat smör.
Rör ihop ägg, socker och citron i en kastrull.
Värm på inte allt för hög värme och rör hela tiden.
Ta av från plattan när det tjocknat och rör i smöret.
Låt svalna.
3 kommentarer:
Lemoncurd som fyllning låter spännande, gillar verkligen lemoncurd så den fyllningen skulle verkligen passa mig perfekt, det får jag ta och testa
Rabarber curd. Det är min specialitet!
Det borde ju funka också! Går bra tillsammans med kanel om man nu skulle välja kanelbullekonceptet.
Nu är det andra bullar av! Jag önskar dig ett riktigt gott 2011!
Skicka en kommentar