Favorit i repris från förra året då de var med i Uppsalatidningen.
Saffranscupcakes med lemon curd och vit chokladfrosting
12 st
Lemon curd
4 ägg
2dl socker
2 ekologiska citroner (saft och finrivet skal)
100g mjukt osaltat smör
Rör ihop ägg, socker och citron i en kastrull.
Värm på låg värme och rör om hela tiden till det tjocknar.
Ta av från plattan och rör i smöret.
Häll över i en plastpåse, förslut väl och lägg påsen i kallt vatten så krämen kyls snabbt.
Cupcake
150g mjukt osaltat smör
1dl strösocker
2ägg
2 påsar saffran
200g mandelmassa
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa smör och socker vitt.
Vispa ner äggen ett i taget.
Riv mandelmandelmassan grovt och vispa i den med tillsammans med saffran.
Blanda mjölet och bakpulvret i en skål bredvid och vänd ner det i resten av smeten.
Fördela smeten i muffinsformarna, fyll varje form till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min eller till en provsticka kommer ut torr.
Låt svalna på galler.
Skär ut en kon i mitten av varje cupcake (eller ta ut ett hål med en äppelurkärnare) och fyll med lemon curd.
Frosting
200g vit choklad
200g färskost, rumstemp
1 msk vaniljsocker
ev blå karamellfärg
dekorationer
Hacka chokladen grovt och mält den över vattenbad eller försiktigt i micron. Låt svalna.
Rör ihop philadelphia och vaniljsocker och rör sist i chokladen. Rör ev i blå karamellfärg.
Bre på cupcakesen och dekorera med en snöstjärna eller tex strössel.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar