Det här är der recept jag oftast utgår ifrån när jag bakar cupcakes/muffins. Det blir en ganska tjock smet så den funkar extra bra om man ska ha i bitar av något, tex bär eller choklad. Men man får vara noga att kolla dem i ugnen för de kan lätt bli torra om de får vara inne för länge. (framförallt om man inte har bär i som gör dem saftigare). Grädda dem hellre för lite än för mycket och fyll inte formen med mer än 1/2- 2/3 med smet (beroende på hur höga du vill ha dem). Det här brukar räcka till minst 12 muffins.
2 ägg
2dl socker
1dl yoghurt (ev med smak som matchar den smak du vill ha på dina cupcakes)
1dl smält smör
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Vispa i yoghurten och smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vänd sen ner dem i smeten med en slickepott eller slev.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
Klicka i formarna och grädda i 200 grader till provstickan precis kommer ut torr, nästan kladdig.
Ca 200g bär brukar vara lagom att ha i tycker jag. De rör jag i sist av allt. Jag använder gärna frusna bär eftersom de inte går sönder lika lätt när man blandar. Alternativt kan man trycka i några bär i varje form innan man gräddar.
How to Make a Shoe Box Cake Decoration
4 månader sedan
0 kommentarer:
Skicka en kommentar