För att testa min nya fina måttsats gjorde jag dessa cupcakes.
12 st
1 1/2 cup mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
50g rumstemp. smör
1 cup socker
1 ägg
1 burk kesella
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av en liten ekologisk citron (ta vilken citron du vill men det var vad jag använde)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa smör och socker vitt och vispa sen i ägget.
Vispa i kesellan, vaniljsockret och citronskalet.
Vänd i mjölblandningen.
Klicka i formar och grädda i ca 20 min eller till en provsticka är kladdfri.
Medan cupcaksen svalnade gjorde jag lemoncurd men receptet jag hittade hos ica var inte klockrent, det var svårt att få curden tjock, så jag föreslår att ni provar ett annat.
Sen skar jag ut ett kon i mitten av varje cupcake, klickade i curden och tryckte dit "locket" igen.
Men vad skulle jag ha för frostig? Jag försökte först göra hallonphiladelphia frostingen jag gjorde förut en gång men med mer hallon i. Det gick inte alls.
Och fluffy white frosting gör jag ju så ofta. Men leilas hi hat cupcakes har jag velat testa att göra så det fick bli dem.
Jag hade inte med mig A piece of cake till jobbet men som tur var hittade jag receptet hos hallon & båbär. Lite lustigt egentligen, hallon o& blåbär vann ju receptboken jag lottade ut förut och nu blev den bloggen min räddning. Win-win. :D
Så här såg de ut i genomskärning.
De blev väldigt goda med en smak som kändes lite julig.
How to Make a Shoe Box Cake Decoration
4 månader sedan
2 kommentarer:
Vad tror du om den här varianten på lemon curd?
Citronfyllning
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
Rivet skal och saften från 2 vältvättade citroner
Göra Citronfyllningen.
Blanda ägg, socker, citronskal och saft i en tjockbottnad kastrull.
Sjud till tjock kräm på svag värme. Det kan ta 45 - 60 min.
Tag kastrullen från värmen och rör ner smöret.
Låt krämen svalna under tiden pajbottnen gräddas.
Bred ut fyllningen i den färdiggräddade pajbottnen när den är lagom kall.
Jag använder rabarber istället för citroner.
Låter inte som ett dumt recept det. Får jag prova på nån dag här. :)
Skicka en kommentar