måndag 7 november 2011

Krämig citronpajDen här pajen är väldigt lätt att göra men fantastiskt god! Både söt och lite syrlig men en sammetslen fyllning och ett mört pajskal.Citronpaj
Pajdeg

120g smör, rumstemp
1dl florsocker
1 nypa salt
2,5dl mjöl

Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, sötad
1dl pressad citron (ca 2 citroner)

Sätt ugnen på 175.
Smörj och klä en form med bakplåtspapper. Om du inte använder en springform, rita en cirkel lika stor som formens botten och klipp jack i det som kommer vara mot kanten. Då är det lätt att få det slätt. Låt pappret sticka upp lite över kanten. Smörj pappret med för säkerhetsskull.

Vispa smör, socker och salt fluffigt. Rör ner mjölet. Tryck ut i formen. Nagga med en gaffel och grädda till den är gyllene, 15-20 min.

Rör ihop allt till fyllningen till det är slätt. Häll i pajskalet och grädda ytterligare 25-30min. Testa om den är klar genom att sticka ner en knivspets i mitten. Om jacket blir kvar och inte rinner ihop är den klar.
Låt svalna.

Jag dekorerade med florsocker och citronskal som jag gjort remsor av med cestjärn och sen lindat runt sugrör och lindat med blött papper. Det fick sen ligga i en påse i kylskåpet över natten. Sen var det bara att försiktigt ta loss skruvarna och dekorera. :)