lördag 28 april 2012

Frusen tårta med lemoncurd och hjortronsylt


 Det här är en av favoriterna här hemma. 
En väldigt fräsch och somrig tårta som är förvånansvärt lätt att göra 
och som håller sig i flera dagar i frysen om det (mot förmodan) skulle bli något över.

Fryst citron- och hjortrontårta

1 citron rivet skal + saft 
2 msk strösocker 
1 vaniljstång 
2 ägg 
1 dl strösocker 
2,5 dl kesella 
2 dl vispgrädde 
1 skiva av färdigköpt tårtbotten 
1 dl lemon curd
1 dl hjortronsylt

Koka upp citronsaft och socker och låt lagen kallna.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och vispa dem med ägg och socker fluffigt. Tillsätt kesella och citronskal.Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
Lägg tårtbottnen i en 24 cm form med löstagbar kant och skeda över citronsockerlagen.
Fyll smeten i formen och ringla sen över lemon curd och hjortronsylt.
Frys tårtan minst 5 timmar. Ta ut och lägg upp tårtan på ett fat, temperera den 40 min i kylskåp innan servering.

2 kommentarer:

BeBest sa...

Och goood var den!

* suckar av välbehag vid minnet av tårtan *

Fredrik Larssen sa...

Ser att ni gillar hjortronsylt. Vill ni köpa hjortronsylt som smakar som hemlagad, så är ni välkomna att beställa på.

www.larssens.se

Vänligen
Fredrik