tisdag 16 mars 2010

Är utstickarnas tid förbi?

Cricut Cake är snart här... Att skära ut motiv för hand kan ju vara riktigt pilligt och jobbigt och det är inte alltid man hittar den utstickare man vill ha, det här är en lösning på problemet. Ni som håller på med scrapbooking känner kanske till Cricut maskinerna, för mig var det en nyhet. Maskinen funkar ungefär som en skrivare men det har en knivblad istället för färg.


HÄR kan du se en reklamvideo för den.

Och här är en annan video:

Du KAN använda din vanliga Cricut maskin för att skära ut flowerpaste och (inte för kladdig) sugarpaste med men det är inte "food safe" så det rekommenderas inte. Som han säger i videon så skär en vanlig Cricut papper bäst men den kan skära FP också. Cricut Cake är tvärt om. Den skär FP bäst men den kan skära papper om det kniper.

Priset är tyvärr högt $399 (2943kr enl Forex) men utstickare är ju inte heller gratis direkt så man kanske tjänar på det i längden. Som jag har förstått det kan man tyvärr inte koppla ihop den med datorn men den funkar med alla "cartridges" till vanliga Cricut och det är väldigt många. (HÄR finns en lista.)

Jag är fruktansvärt fruktansvärt sugen på att köpa en sån här när de släpps i maj. Någon mer som vill/tänker köpa en?

2 kommentarer:

BeBest sa...

Kunde den skära i trä skulle den få ägna sig åt nyttiga saker som att tälja ut runorna i min rungubbe.
:O)

Moster sa...

haha, nej den här är bara nyttig för onyttiga saker. ;)
Din rungubbe får du skär ut för hand, som vikingarna gjorde. :)