söndag 6 juni 2010

Studenttårta

Min sambos brorsdotter tog studenten i fredags och jag hade äran att baka tårtorna till festen.
Fyllningen blev dumlefluff och hallongrädde och de spacklades med mjölkchokladganache och täcktes med sugarpaste, skärm och dekorationer gjordes i flowerpaste.


En närbild på kokarden.
Jag hade tänkt ta bilder steg för steg när jag gjorde tårtan och dekorationerna men jag glömde det när jag försvann in i tårtpassionen. =P

6 kommentarer:

BeBest sa...

Jag har också tagit studenten ... på Lundellska.
Inte fick jag sån tårta inte! Det var en Schwartzwald jag fick.

Hanna - Bakfnatt sa...

Så fina de blev!! =)

Erica sa...

Dumlefluff? Det låter ju helt underbart gått, vill du avslöja hur du gör den? :P

Moster sa...

Absolut, det är lätt. Man häller 3dl vispgrädde i en kastrull och häller i 1 påse dumlekolor (180g) och värmer det försiktigt under omrörning till dumlen har smält helt, det är jätteviktigt att det inte kokar. Så ställer man det i kylen i minst 5 timmar, helst över natten. Sen är det bara att vispa det till den konsistens man vill ha.

Man kan göra det med vilket godis som helst, antingen chokladbaserade som geisha, plopp, aftereight eller daim men många gör på annat godis tex Ahlgrens bilar, zoo eller gelehallon också. Men eftersom det innehåller gelatin får man ta lite mindre godis (max 150g) annars riskerar man att det är som jello när man ska vispa det nästa dag.
Godis utan choklad (och daim) är lite svårare att smälta så det kan vara bra att klippa det i mindre bitar innan, man kan köra det några sekunder i micron innan man blandar det med grädden också så smälter det lite snabbare.

Erica sa...

Tack snälla du detta ska jag absolut prova!!

Sara Andersson sa...

Himla fin studenttårta, jag ska också göra en studenttårta till en kompis dotter och hittade den här bilden så jag tänkte att jag skulle göra en lika dan..

min fråga är bara hur du har gjort för att få skärmen på studentmössa att stå ut så den inte ligger emot kanten på tårtan?

Himla mysig blogg!!