torsdag 21 oktober 2010

högklackad sko i choklad

Tårtan jag ska göra i helgen ska dekoreras med en högklackad sko. Jag har sett skor i flowerpaste och dom har varit rätt fina men de jag sett i choklad har varit ännu bättre (och blir ju godare) så jag bestämde mig för att det här var chansen att gjuta med choklad för första gången.

Första försöket fyllde jag ena halvan av formen med blockchoklad, satte ihop halvorna och vred formen till chokladen börjat stelna lite. Sen fick den stå i kylen. När jag tog ut den ur formen var chokladlagret för tunt i ovandelen av skon så den gick sönder.
Andra försöket gjorde jag likadant men använde tempererad choklad. Samma resultat.
Så nu bestämde jag mig för att testa ett annat sätt. Den här gången klippte jag ut delen som ska vara öppen (där man sätter i foten alltså).


Sen monterade jag ihop halvorna ( ja,jag håller ihop dom med hårnålar i brist på annat)...

 
...fyllde med lite tempererad choklad och vred på formen till insidan var helt täckt. 
Lite läckte ut i skarvarna (och lite rann på utsidan) men det är ingen fara.

Den fick sen stå i kylen 2-3 minuter till det stelnat 
(får den stå för länge första gången kan chokladen spricka eftersom det är ett så tunt lager)
Så upprepade jag proceduren tre gånger till.

Efter att fjärde lagret stelnat var det dags att ta ur den ur formen. Lite nervöst!


Den höll! 
Dags att skrapa bort skarvarna med en kniv och släta ut dem genom att gnugga lätt med fingret.

Färdig! Nu ska jag bara dekorera den lite.

 Så där ja...

Rosett och sula i sockerpasta...

Imorgon får ni förhoppningsvis se tårtan den ska vara till också. :)

14 kommentarer:

BeBest sa...

Ja herre jösses! Ska det serveras champange ur dojan också eller ...
*skakar mitt arma huvud och muttrar något om dagens ungdom*

Moster sa...

Haha, det hoppas jag inte. Det är en flicka som fyller 5 som ska ha den. ;)
Men vid senare tillfällen kan det tänkas att den fylls med chokladpraliner eller liknande...

Erika - Bakglädje sa...

Wow, vad snyggt!
Den blev ju jättebra!!!

Hanna - Bakfnatt sa...

Det är otroligt läcker!!

Cupcakesfluffan sa...

blev verkligen toksnyggt

Ida - Chokladsockerkaka sa...

Men gud vilken läcker sak! Verkligen skitsnygg! Trevligt att träffas häromdagen förresten!

Anonym sa...

Vilken fantastisk sko!
Men jag förstår inte riktigt hur du gjorde den? Var fick du formen ifrån?

Tove sa...

Jättesnygg sko, den ser helt perfekt ut!

Moster sa...

Ida: Tack! Och tack det samma. :)

Anonym: jag beställde den härifrån: http://www.amazon.com/HIGH-HEEL-SHOE-Candy-Chocolate/dp/B000EHL4X6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=home-garden&qid=1287773532&sr=8-1-spell

Angelica sa...

GUD SÅ LÄCKERT!!! Vill äta upp den på stört! :)
Får man fråga vart du har köpt formen??

Moster sa...

Angelica: Kolla kommentaren jag skrev ovanför din. ;)

Agis sa...

Jisses vad tufft!

Susanne sa...

Jag använde faktiskt vanlig blockchoklad! Har inge koll alls på hur det här med tempererad choklad funka. Men det gick faktiskt bra med blockchoklad också! :0) Jag vet inte hur det funkar det där med tempererad choklad, kanske får testa det oxå för att se vilket som är bäst! :0)Till slut fick jag iaf. till en choklad! Det blir verkligen snygga! :0)

Hanna - a piece of cake sa...

Åhh så fin! måste testa detta någon gång när jag får tillfälle! Mycket fint du gör! :)