I tisdags åkte vi till Ulva kvarn och tittade på bilar igen. Den här gången bakade jag jordgubbscupcakes med nutellafrosting och så täckte jag dem med sugarpaste. Jag har aldrig arbetat med SP tidigare så jag tog chansen att testa.
Den här gången använde jag ett annat recept än det jag brukar. Jag tycker det andra receptet kan ge lite kompakta cupcakes så jag ville få dem lite luftigare. det här var ett jätte bra recept! Cupcakesen blev jätte saftiga och fluffigare.
5dl mjöl
1dl maizena
1tsk bikarbonat
1/4tsk salt
100g osaltat smör
3dl socker
2 ägg
3/4dl yoghurt
1/2dl olja
2 tsk vaniljsocker (eller 1tsk vaniljextrakt)
en kartong jodgubbar (0,5L ?)
Sätt ugnen på 175 grader.
Rensa, skölj och hacka jordgubbarna i cm stora bitar.
Blanda mjöl, maizena, salt och bikarbonat i en skål och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker vitt och vispa sen i äggen ett i taget.
Rör i yoghurt, olja och vaniljsocker.
Vänd i mjölblandningen till det precis blandats och vänd sen i jordgubbarna.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till hälften för låga cupcakes och 3/4 för höga.
Grädda ca 20min.
När muffinsen svalnat bredde jag på ett tunt lager nutellafrosting och ställde dem i kylen medan jag knådade in röd färg i min sugarpaste. Jag knådade och knådade och inte blev den så mycket rödare för det. Men det var jag beredd på och nästa gång köper jag färdigfärgad (fröken envis måste ju prova själv först). Så kavlade jag ut den nu nästan-röda SPn och tog ut rundlar med ett glas och la dem på cupcakesen. Jag trodde inte det var SÅ svårt att få locken släta! Det här får mig minsann öva på!
Sen prickade jag locken med en tandpetare och så tog jag ut små prästkragar i grön sp. När jag sen delade dem på mitten passade de bra som jordgubbsblad. :)
Hade jag haft mer tid hade jag kanske pillat i små runda strössel i hålen men med min systerson bredvid och svärförldrarna på ingång var det inte att tänka på.
Nästa gång kanske jag gör rabarbercupcakes med jordgubbschokladfrosting (marabous "sommar" är ju sååå god att jag måste testa att baka med den!) Eller tvärt om, jordgubbschoklad cupcakes med rabarberfrosting...kanske med jordgubbsbitar i också...
Eller citroncupcakes med lemoncurd fyllning och till frosting sån fyllning som brukar vara i drömrulltårta (vaniljsmörkräm?).
Så många ideer så lite tid...
How to Make a Shoe Box Cake Decoration
4 månader sedan
6 kommentarer:
Lovely!! Och de med vit topping här nedan ser så smaksiga ut att jag nästan dregglar:)
Susanne
vilken underbar blogg och va duktig du är. ha en skön helg. kramisar
Jag gjorde min beryktade rabarberpaj idag. Du vet den med mandelbotten och rabarber curd.
Succé som vanligt!
:O)
Tänk om jag gjort dina cupcakes. De hade inte trott sina ögon eller tungor!
:O)
Den har jag inte smakat vad jag vet men jag har förstått att den är god.
Äpplet faller inte långt... :)
Jättefina cupcakes, verkligen!
Oh jag skulle vilja göra dessa fina kakmonster cupcakes till julgransplundringen på söndag men det står ingenstans hur många cupcakes receptet är för... vågar jag chansa...
Skicka en kommentar