söndag 15 januari 2012

Cricut cake

Jag får många mail om Cricut Cake så jag tänkte försöka svara på de flesta frågorna i det här inlägget.
Jag gjorde bla det här inlägget när jag köpte den från Ebay.com för 2200kr. Den har amerikansk elkontakt men sladden är tvådelad som en laddare till bärbara datorer och den delen som ska in i väggen kunde jag byta ut mot den delen från laddaren till min bärbara.
Jag minns inte hur lång tid leveransen tog men från USA brukar det ta ca 2 veckor om det inte fastnar i tullen (det gjorde inte min).

Är den svår att använda?
Både ja och nej, vill du bara skära ut basic figurer som inte är för små (minst 10cm och helst som kommer från en cartridge som hör till Cake) så är det inte så svårt. Man får mixtra lite med hur tunt man ska kavla, hur mycket det ska få torka och hur snabbt man ska skära men det lär man sig rätt fort. Vill du designa eget i datorn med hjälp av programmet Sure Cuts A Lot (SCAL) är det svårare. Det tar tid att lära sig SCAL eller incskape där man gör om bilderna och det är svårt att skära ut dem så det blir bra och inte slits sönder. Räkna med att slita ditt hår många gånger. 

Är jag nöjd med den?
Både jag och nej här med. Jag trodde att den skulle vara mycket lättare att använda än den var, jag drar mig för att ta fram den nu eftersom jag vet att jag oftast står och svär och vill skicka den genom fönstret när den sliter sönder det den skär ut för 10e gången i ordningen. Många gånger är det nog lättast att göra en mall och skära ut för hand istället. Men när den är kompis med mig då är den suverän.

Är den värd pengarna?
Det beror på hur mycket man använder den. För mig har den nog inte varit det. Det är omständigt att fixa bilden i datorn, dra fram cricuten och hoppas på att den och datorn vill ha kontakt på första försöket (annars får man starta om dem till det funkar), kavla ut massan och vänta på att den torkar lite, skära ut och hoppas att det blir bra, annars får man kavla och vänta igen. Om du är väldigt stresstålig och inte har bråttom när du dekorerar är den säkert bra men brukar du ha tidspress och blir frustrerad när saker inte går som det ska (som jag) bör du kanske överväga att fortsätta skära ut för hand istället.1 kommentarer:

Viktoria sa...

Hej Jag har en cricut expression men undrar lite om denna cricut cake maskinen... :-) Vad använder du för att fästa ex sp på mattan? kan man använda både sp, mp, fp, marsipan till maskinen? Tack på förhand.