torsdag 21 maj 2009

chocolate-chocolateship CC med gräddkola-FWF


Idag gjorde jag som utlovat choklad cupcakes med chokladbitar och gräddkolafrosting. Jag valde fluffy white frosting som jag smaksatte med gräddkola-essens. Jag velade mellan FWF och smörkräm men FWF är ju lite "lättare" och passar nog bättre till chokladen. (jag har inte provsmakat dem ännu)

Min systerson fick hjälpa till och fick göra en egen CC som han fick dekorera som han ville. Han valde att smaksätta sin FWF med pistage-essens som också gav en ljusgrön ton. Sen satte han själv dit blommorna som han hjälpte mig att göra tidigare idag. Att de skulle vara svarta var hans val och jag måste säga att det faktsikt passade ganska bra.

Så här blev hans CC:Receptet är:
2 ägg
2dl socker
1dl smält smör
2dl yoghurt
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
4msk kakao
4dl mjöl
200g hackad choklad (jag tog ljus blockchoklad eftersom det var det som fanns i skafferiet men annars hade jag nog valt marabou eller bättre)

vispa ägg och socker fluffigt. Rör i smör och yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör sen i dem i smeten. Rör sist i chokladen. Klicka upp i formar och grädda i 175-200 grader i ca 15min (till en provsticka kommer ut ren)

Till FWF:
2,5dl socker
lite mer än 1dl vatten
en knapp tsk citronsaft
2 äggvitor
1tsk vaniljsocker
Ev smaksätting och/eller färg

Värm socker, vatten och citron på spisen till allt socker smält.
Vispa äggvitorna till ett ganska fast skum (tänk på att använda helt rena redskap, fettrester gör att det inte blir fluffigt). Droppa i lite i taget av sockerlagen, börja med ett par droppar åt gången. Om frostingen börjar tappa sin fluffighet så vispa ett tag till innan du har i mer sockerlag.
Ha i ev smaksättning eller färg.

4 kommentarer:

SvartaMalin sa...

Va fina cupcakes !
Kul att din syster vill hjälpa till i köket :-)
Kram Malin

Fia sa...

Farligt goda cupcakes :) Har lagt till dig i min blogg.

åsa - hello sugar! sa...

jättefina och det låter supergott med choklad och gräddkola!!

Anonym sa...

mmm va gott det ser ut mmummmsss