måndag 11 maj 2009

Färgglada cupcakes

Jag beställde lite blandade grejer från kakburken för ett par veckor sen, tyvärr hade de semester till idag så jag fick vänta ett tag på sakerna. Men du kan ju tänka dig hur förvånad jag blev när jag fick ett mail i fredags där det stod att sakerna var skickade. Idag kunde jag hämta ut paketet. :)
En av sakerna jag beställt var 12-pack pastafärg från Wilton. Jag var ju tvungen att testa dem på något sätt så jag bestämde mig för att testa att göra regnbågs cupcakes. Jag orkade inte bry mig om att blanda till just regnbågens färger och ta reda på i vilken ordning de skulle vara så jag blandade lite hipp som happ.
Använde mig av ett recept på vaniljcupcakes som jag lånade från Linneas skafferi. Dock hade jag ingen vaniljyoghurt så jag tog Valios vaniljyoghurt med smak av sommarbär.
Mina blev dock så stora att det bara räckte till 6st, hade i lite för mycket smet i varje form. Jag rekommenderar nog att man bara delar smeten i fem färger och gör iaf 8 muffins om man inte använder stora amerikanska muffinsformar.
Provsmakade en nyss, de blev goda men lite mjöliga i smaken. Tror det blir bättre med lite frosting på imorgon. Vet inte vad jag ska ta för frosting ännu, kanske blir det citron som i Linneas recept, eller så hittar jag på något eget. Tror det skulle vara gott med något fruktigt... Jag får fundera på det.

Så här såg de ut när jag tog ut dem ur ugnen:
Och så här såg den jag provsmakade ut i genomskärning:Kanske inte det aptitligaste jag sett men så kul att jag älskar dem ändå. De får mig att tänka på krambjörnarna eller power puff pinglorna.

Färgerna jag använde var nerifrån: "No-Taste" Red (som jag inte orkade ta tillräckligt mycket av), Kelly Green, Royal Blue, Burgundy och överst Lemon Yellow.

Att ta färgen med tandpetare var alldeles för omständigt så jag doppade lite av skeden i färgen innan jag blandade. Funkade mycket bättre...

Imorgon lägger jag förhoppningsvis upp bilder på dem med frosting på. Om jag hinner innan de blir uppätna av systersonen (eller mig). :P

2 kommentarer:

NorbergsBlogg sa...

Gud vilka läckra cupcakes. Såna måste jag göra:)

alvan sa...

Det där var häftigt! Kul idé!

Håller med om aptitligheten. Men vaddå, ändå! :D Barnen skulle älska dem!