tisdag 26 maj 2009

Mini cupcakes


Idag gjorde jag choklad cupcakes med apelsinchoklad ganache. Den stora är en normalstor och den lilla är gjord i en tryffelform. Båda formarna kommer från kalasform De blev inte så bra så jag lägger inte ut receptet. Det måste modifieras först. Men det var ett kul experiment i alla fall.
Det största felet var att de blev lite torra, försökte få dem saftigare genom att hälla lite amaretto på dem men jag var nog för snål med det för det hjälpte inte. Ganachen var god men blev för hård så påsen sprack när jag försökte spritsa, brunt kladd på hela handen. TREVLIGT!
Men men, det gick ju att bre på den istället. Men de är ju verkligen inte de vackraste jag gjort. =(
Men nu får jag nog lugna ner mig lite med bakandet, syrrans kyl är proppfull med cuppies. :P

6 kommentarer:

Danielle sa...

Torra cupcakes är inte så roligt. Det är ju det som är så svårt när man bakar tycker jag, ibland blir det fel. Hade du inne dem för länge, eller kanske lite mycket mjöl, eller för lite smör? Jag brukar baka chokladmuffins med yoghurt eller gräddfil, det tycker jag gör dem saftigare än mjölk.

bakmammorna sa...

vad gott med apelsinchokladganache!! trist när man bakat så mycket att ingen vill ha längre- jag känner igen det :-)

Hallon & Blåbär sa...

Vilken härlig sida du har med en massa godsaker i min smak.

Trist att cupcakesen inte blev bra, men blandningen låter toppengod så med lite modifiering blir dom säkert toppen.

Ha det bra!

Danielle sa...

Haha, vilken fin jämförelse! Minicupcakes tycker jag också är jättesvåra. Har aldrig sett recept med kokande vattne innan, låter spännande att testa. Annars skulle jag ju på rak arm säga att en mjölkprodukt ger en krämigare och mindre smulig konsistens, men det får jag nog testa och se fall det stämmer.

åsa - hello sugar! sa...

vad söta de blev! :) jag tycker det är svårt med minicupcakes, de blir torra om man bara råkar lämna dem inne 1 minut för länge i ugnen...

johanna sa...

En uppsalabo du också, ser jag! :) vad roligt!!
Och vilken härlig blogg, jag som älkar att baka, och är väldigt svag för cupcaces! Det här är helt klart en ny favorit :)
Ha det toppen!
//johanna